Luther nyomában

Kirándulás, melynek témája a reformáció 500. évfordulója

Wartburg

Luther háza

Gulfoss

Időpont: 2017. augusztus 15 - 23.


Ár: 600 euró

Jelentkezési határidő 2017. április 15.

 

Az ár tartalmazza:

  • szállítást légkondicionált autóbusszal
  • szállást  2-3*-os hotelekben 2 ágyas szobákban
  • reggelit
  • idegenvezetést


Az ár NEM tartalmazza:

  • belépőket
  • vonatjegyet Lipcse-Eisleben között
  • egészségügyi biztosítást
  • útlemondási biztosítást (2%  - opcionális)
  • opcionális vacsorák árát

1. nap (augusztus 15. - kedd)

Reggel 5 órakor indulunk Székelyudvarhelyről a Torda - Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest - Komárom útvonalon. Útközben, Tordán részt veszünk egy rövid áhítaton, abban a templomban, ahol 1568-ban kihirdették a vallásszabadságot. Nagyváradon a várban megtekintjük a református egyház múltját bemutató állandó kiállítást. Szállás Komárom környékén.

2. nap (augusztus 16. - szerda)

Reggeli után sétát teszünk Révkomáromban, és felkeressük Domonkos János sírját (akiről Jókai az Aranyembert mintázta). Látogatást teszünk a révkomáromi Selye János Egyetem Református Teológiai karán, majd továbbutazunk. Estére megérkezünk Prágába, ahol esti városnézésünk során többek között felkeressük Husz János szobrát is. Szállás.

3. nap (augusztus 17. - csütörtök)

Reggeli után indulunk Drezdába, ahol felkeressük a Frauenkirche-t, Európa legnagyobb protestáns, kupolás épületét és az előtte található Luther-emlékművet. A Zwinger meglátogatása után továbbutazunk Lipcsébe, ahol Luther 1519-ben heves vitát folytatott Johannes Eck katolikus teológussal. A Szent Tamás-templomban megtekintjük J. S. Bach sírját és meghallgatjuk a világhírű fiúkórust.

4. nap (augusztus 18. - péntek)

Reggeli után indulunk Torgau-ba, ahol Luther feleségének - Katharina von Bora-ának - a sírja és az első protestáns templom látogatható. Folytatjuk utunkat Wittenbergbe, ahol a vártemplomot és Luther lakóházát nézzük meg. Továbbutazunk Potsdamba, ahol a Sanssouci-palota termeit járjuk be, és csodáljuk meg a késő barokk, illetve rokokó stílusban épült kastély-együttest. A késő délutáni órákban felfedezzük Berlin legfontosabb látnivalóit. Késő este visszatérünk Lipcsébe. Szállás.  

5. nap (augusztus 19. - szombat)

Reggeli után vonattal utazunk Eisleben-be, ahol Luther született és ott is hunyt el. Megtekintjük a házban berendezett múzeumot, a Szent Péter és Pál templomot - ahol Luthert keresztelték - illetve a Szent András templomot - ahol utolsó prédikációit tartotta. Délután visszautazunk Lipcsébe. Szabad program. Szállás.

6. nap (augusztus 20. - vasárnap)

Reggeli után indulunk Jénába, ahol az optikai múzeumot tekintjük meg. Továbbutazunk Erfurtba, ahol Luther jogi tanulmányait végezte. Folytatjuk utunkat Eisenachba, ahol az ifjú Luther a ferenceseknél tanult. A múzeum megtekintése után a város mellett található Wartburg-várat keressük fel, ahol a reformátor György lovag álnéven tartózkodott, és itt fordította le a Bibliát német nyelvre. A késő esti órákban érkezünk Frankfurt környékére. Szállás.

7. nap (augusztus 21. - hétfő)

Reggeli. Indulunk Worms-ba, a reformáció egykori fellegvárába, ahol a Niebelung-hídat és a Luther- emlékművet tekintjük meg. Továbbmegyünk Heidelbergbe, ahol a várat, a régi hidat és a Filozófusok sétányát keressük fel. Luther itt védte meg tanait 1518-ban. Délután sétát teszünk Augsburgban. Szállás München környékén.

8. nap (augusztus 22. – kedd)

Reggeli után indulunk Salzburgba, ahol a Dómot és Mozart szülőházat tekintjük meg. Estére érkezünk Budapest környékére. Szállás.

9. nap (augusztus 23. - szerda)

Reggeli. Indulás hazafele a Budapest - Szeged - Déva - Nagyszeben útvonalon. Libegővel felkapaszkodunk a dévai várhoz, ahol Dávid Ferenc celláját keressük fel. A késő esti órákban érkezünk Székelyudvarhelyre.


A kirándulás útvonala

A kirándulás útvonala