Olaszország
Pisa

San Pietro

Gulfoss

Időpont: 2017. augusztus 3 - 13.


Ár: 550 euró

 

Jelentkezési határidő 2017. április 15.

 

Az ár tartalmazza:

  • szállítást légkondicionált autóbusszal
  • szállást  2-3*-os hotelekben 2 ágyas szobákban
  • reggelit
  • idegenvezetést


Az ár NEM tartalmazza:

  • belépőket
  • metróbérlet árát Rómában
  • vatikáni idegenvezetést
  • egészségügyi biztosítást
  • útlemondási biztosítást (2%  - opcionális)

 

 

1. nap (augusztus 3. - csütörtök)

A kora reggeli órákban indulunk a Székelyudvarhely – Budapest – Nagykanizsa útvonalon. Szállás.

2. nap (augusztus 4. - péntek)

Reggeli után Szlovénián át utazunk Velencébe. Pihenőt tartunk Ljubjanában és kisvonattal megtekintjük a posztojnai cseppkőbarlangot. Szállás Lido di Jesolóban.

3. nap (augusztus 5. - szombat)

Reggeli után áthajózunk Buránóba, majd Muránóba, végül Velencébe. Ott megtekintjük a Szent Márk teret, a Doge Palotát, a Sóhajok hídját, a Szent Márk Bazilikát, a Rialto-hidat, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Canale Grande-ra. Délután indulunk Padovába, ahol a Szent Antal bazilikát keressük fel. Az esti órákban érkezünk Ferrara környékére. Szállás.

4. nap (augusztus 6. - vasárnap)

Reggeli után megtekintjük a Castello Estense-t, a Szent György katedrálist, és szabadprogram alatt sétálhatunk a zegzugos utcákban, megcsodálva a reneszánsz épületeket. Délután érkezünk Firenzébe. Átsétálunk a Ponte del Vecchio-n és ellátogatunk a Pitti-palotához. Szállás.

5. nap (augusztus 7. - hétfő)

Reggeli. Délelőtt folyamán ellátogatunk a világhírű Uffizi képtárba, majd a Santa Croce templomba, és a Santa Maria del Fiore dómhoz. Délután kitérőt teszünk Pisa-ba ahol a Dómót. a keresztelőkápolnát és a ferde tornyot nézzük meg. Az esti órákban érkezünk Rómába. Szállás.

6. nap (augusztus 8. - kedd)

Reggel 8 órakor magyar nyelvű misén veszünk részt a Szent Péter Bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnájában Ezután megcsodáljuk a Szent Péter Bazilikát, majd a Vatikáni múzeumban felkeressük Rafaello stanzáit és a Michelangelo leghíresebb freskóival ékesített Sixtusi Kápolnát. Ezt követően felmegyünk az Aventinus-dombra, részt veszünk az esti vecsernyén és meghallgatjuk a domonkos rendi szerzetesek kórusát. Szállás Rómában.

7. nap (augusztus 9. - szerda)

Reggeli. Délelőtt részt veszünk a pápai audiencián. Utána folytatjuk Róma megismerését olyan emlékművek megtekintésével, mint Jézus-templom, a Pantheon és a Szent Péter bilincsben-templom, ahol Michelangelonak a Mózes-szobra található.

8. nap (augusztus 10. - csütörtök)

Reggeli. Látogatás teszünk a Colosseumhoz, a Forum Romanum-hoz, Titus és Nagy Constantinus császárok diadalívéhez, a Forum Traianus-hoz, és a II. Viktor Emánuel emlékműhöz, valamint a Lateráni Szent János Bazilikához. Délután elhagyjuk Rómát és az esti órákban egy borkóstolón veszünk részt Orvieto környékén. Szállás Perugia környékén.

9. nap (augusztus 11. - péntek)

Reggeli. Indulunk Assisibe, ahol a Szent Ferenc-bazilikát keressük fel. Kitérőt teszünk San Marino-ba, ahol felfedezzük a kis állam legfontosabb látnivalóit. Estére megérkezünk Velence környékére. Szállás.

10. nap (augusztus 12. - szombat)

Reggeli. Délelőtt fürdés, vagy szabadprogram. Délután indulunk hazafelé. Szlovéniában több kisebb pihenőt tartunk. Szállás Nagykanizsa környékén.

11. nap (augusztus 13. - vasárnap)

Reggeli. Indulás haza a Budapest - Nagyvárad - Kolozsvár - Székelyudvarhely útvonalon. Az esti órákban érkezünk Székelyudvarhelyre.

 

A kirándulás útvonala

 A kirándulás útvonala